De praktijk – Sunny Smile BV – Bunschoten Spakenburg

Welkom bij Sunny Smile

Sunny Smile BV is uw tandarts in BUNSCHOTEN - SPAKENBURG voor uitstekende mondzorg. Onze website biedt u informatie over onze tandartspraktijk, zoals openingstijden en de verschillende aspecten van de behandeling. En u vindt direct antwoord op vragen over de mondgezondheid. Van tandenpoetsen tot de inhoud van de diverse behandelingen. Contactgegevens en informatie over de bereikbaarheid vindt u onder contact. In geval van spoed vindt u op een speciale pagina informatie en het spoedtelefoonnummer.

Naar inhoud

De praktijk

Sunny Smile heeft de beschikking over verschillende soorten high-end gepulsde lasers, waarmee een breed scala aan lasertandheelkunde uitgevoerd kan worden.

De apparatuur waarmee Sunny Smile werkt is modern en state of the art. Bovendien werken wij met de beste adhesieve technieken en de mooiste materialen.

De tandarts en het team van Sunny Smile bieden u mondzorg, persoonlijke aandacht en adviezen om uw mond vooral gezond te houden. Een goede mondverzorging is namelijk ook belangrijk voor uw algehele gezondheid. Bovendien geeft een verzorgd gebit u een aangename uitstraling.

Standaard worden alle tandartsbehandelingen met behulp van “optische vergroting” uitgevoerd. De tandarts gebruikt hiervoor een chirurgische loepbril met 4,8 vergroting. Deze vergroting zorgt voor een verbetering van de kwaliteit van de behandeling.

 

Sunny Smile is een exclusieve tandartspraktijk waar u persoonlijk door diens eigenaar behandeld wordt. Als één van de weinige tandartspraktijken in Nederland hebben wij de beschikking over verschillende soorten high-end lasers. Met behulp van een laser is het mogelijk om complexe behandelmethoden uit te voeren met voor de patiënt aanzienlijk minder bezwaren na afloop van de behandeling. De meeste patiënten zijn dan ook laaiend enthousiast over lasertandheelkunde.

 

Wortelkanaalbehandelingen worden bij ons uitgevoerd met behulp van een microscoop. Dit zorgt ervoor dat onze patiënten beduidend minder napijn hebben na een wortelkanaalbehandeling. Een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd met behulp van een microscoop is vaak effectiever, omdat beter te beoordelen valt of de wortelkanalen goed gereinigd zijn. Eventuele extra aanwezige wortelkanalen zijn met behulp van een microscoop sneller op te sporen en te behandelen. Tijdens een wortelkanaalbehandeling kunnen onze patiënten meekijken via een beeldscherm. Zij begrijpen daarom veel beter wat er precies gedaan wordt en hoe complex een goede wortelkanaalbehandeling is.

Direct na zijn afstuderen in 1987 heeft drs. Wilco van de Groep zich gevestigd als zelfstandig tandarts. In de afgelopen meer dan 25 jaar heeft hij een schat aan ervaring en toegevoegde kennis opgebouwd. In zijn praktijk werkt hij met een team van enthousiaste assistentes, die mede zorgen voor een vrolijke en aangename sfeer.

Mijn praktijk richt zich naast Algemene tandheelkunde vooral op Preventie / Mondhygiëne / Parodontologie / Behandeling van ouderen/ Adhesieve tandheelkunde/ Dento-alveolaire chirurgie/ Minimale interventie tandheelkunde en Laser ondersteunde tandheelkunde.

Wortelkanaalbehandelingen (endodontologie) worden door Wilco met behulp van een uiterst geavanceerde microscoop uitgevoerd. Alle overige behandelingen worden door Wilco van de Groep uitgevoerd met behulp van een speciale, chirurgische loepbril. De standaard vergroting waarmee hij werkt is 4,8 keer. Op deze loepbril is een LED lamp bevestigd die 50.000 Lux daglicht kwaliteit levert en Wilco een superieur zicht in uw mond biedt. Totaal heeft hij vijf verschillende loepbrillen waarvan er twee voorzien zijn van speciale laserfilters. Dit maakt het mogelijk deze toe te passen in combinatie met de verschillende lasers waarover hij de beschikking heeft.

In de praktijk van Wilco van de Groep wordt met zeer innovatieve apparatuur gewerkt. Zo heeft hij de beschikking over soorten twee gepulsde lasers. Met de twee beschikbare golflengten van deze lasers is het scala aan behandelingen welke hij uit kan voeren sterk vergroot. Dit levert veel voordelen op voor u als patiënt. Zo kan hij met behulp van die lasers minimaal invasief werken, ook bij operaties. Dit zorgt voor een snellere en mooiere wondgenezing met nauwelijks napijn. Verder beschikt Wilco over een uiterst geavanceerde behandelmicroscoop.

In de behandelmicroscoop bevindt zich een laserfilter voor verschillende golflengten laserlicht. Dit biedt Wilco de mogelijkheid de lasers waarover hij beschikt te gebruiken in combinatie met de vergroting van de behandelmicroscoop. Vanzelfsprekend beschikt hij eveneens over digitale röntgenapparatuur. Als belangrijkste aspect vermindert deze apparatuur de stralenbelasting voor de patiënt en daarnaast ook nog eens de aanslag op het milieu. Chemicaliën voor het ontwikkelen van foto’s zijn immers niet meer nodig. Alle behandelapparatuur in de praktijk is ‘state of the art’ en behoort tot het allerbeste dat te koop is. Daarnaast werkt hij met de beste, meest moderne materialen en technieken. In 2005 is hij bijvoorbeeld één van de eerste tandartsen in Europa die met het V-ring systeem gaat werken. Met dit systeem werden voor het eerst 3D-contactvlakken mogelijk, met als resultaat een veel betere kwaliteit van composietrestauraties (witte vullingen). Sinds juni 2013 werkt Wilco als eerste in Europa met het van een CE keurmerk voorziene Amerikaanse Isolitesysteem. Dit systeem helpt de patiënten bij het openen van de mond, bij het slikken en bij het droog houden van het werkgebied. Bovendien zorgt het er voor dat bijvoorbeeld oude grijze (zilverkwik)vullingen tijdens het verwijderen niet in de keel van de patiënt komen en doorgeslikt worden. Ook de kwikdamp die vrijkomt wordt meteen weggezogen. Voor meer informatie over het Isolitesysteem zie: www.isolitebenelux.nl . Innovatie speelt in de praktijk van Wilco een belangrijke rol.

In de praktijk staat de aandacht voor uw gebit voorop. Mede daarom wordt voortdurend gewerkt aan de kwaliteit van de praktijk en haar team medewerkers.